U bevindt zich hier: / Participatie / De start van RVE

De Nationale Toekomstprijs (NTP) was het Nederlandse podium om te laten zien wat het begrip ‘DUURZAAM” in de praktijk kan betekenen. In 2004 kwam door Rijksbezuinigingen een einde aan de NTP.
In dit archiefbestand kunt u alle initiatieven gelukkig nog zien. Het overgrote merendeel is vandaag de dag nog steeds toepasbaar of allang op de markt beschikbaar. Allen zijn het lezen waard en de mensen achter deze initiatieven blijven bijzonder!!
Alle externe activiteiten van de NTP zijn gelukkig overgenomen door derden.
  • Duurzame Dinsdag, de eerste dinsdag in september, is overgenomen door IVN Nederland en vele anderen. Het bestaat inmiddels vanaf 1998 en is een groot succes. (www.duurzamedinsdag.nl)
  • De Jeugdprijs, The Future Award, is overgenomen door CodeName Future in Den Haag. Deze prijs betrekt jongeren op creatieve wijze bij een duurzame toekomst.
  • De Nationale Toekomstprijs zelf is voor een groot deel ondergebracht bij de Ei-van- Columbus prijsvraag.
  • De toekomstdagen en de regionale en lokale Toekomstprijzen gaan gewoon door. Immers Duurzaam is normaal en dagelijks en bijzondere initiatieven verdienen aandacht en navolging.
Het echte werk, het daadwerkelijk realiseren en naar de markt brengen van al deze bijzondere initiatieven en producten, is voortgezet door de RvE groep .

Wilt u nuchter advies over Duurzaam Ondernemen of heeft U een bijzonder initiatief of een prachtig product? Bel met Rick Riemsdijk van Eldik, directeur RvE groep (06-22992666)