U bevindt zich hier: / Doordacht ondernemen / Personality scan

Personality Scan en de persoon

De ontdekkingstocht naar jezelf.

De Personality Scan is de methode waarmee je een analyse van je persoonlijkheidstructuur kan uitvoeren. De methode is gebaseerd op de filosofie dat de persoonlijkheid van ieder mens uit vijf archetypen is opgebouwd. Deze archetypen staan bij ieder mens in een andere verhouding of dominantie ten opzichte van elkaar.
Het karakter van de vragen die je worden voorgehouden is een reflectie van karakteristieken en eigenschappen die representatief zijn voor deze archetypen.
De uitslag van de scan geeft aan in welke verhouding jouw Magiër, jouw Bemiddelaar, jouw Alchemist, jouw Filosoof en jouw Pionier ten opzichte van elkaar staan.

Het was soms erg verleidelijk op sommige vragen een antwoord te geven dat beter leek dan het antwoord dat het moest zijn, maar als je ze zo oprecht mogelijk hebt beantwoord wordt daarmee een representatief beeld van jezelf geschapen.

Zoals gezegd, de uitkomsten van de scan geeft de verhoudingen tussen de verschillende archetypen weer en reflecteert daarmee het beeld van je persoonlijkheidstructuur. En hoewel je met die uitslag alleen al een beter zicht op jezelf hebt gekregen, heb je slechts een tipje van de sluier van jouw persoonlijkheidstructuur opgelicht.

In het rapport lees je over de karaktereigenschappen van de vijf archetypen waar je kennis mee hebt gemaakt. Daarmee krijg je een nog beter zicht op jezelf, maar vooral ook op je collega’s. Je herkent specifieke reacties of handelingen, je begrijpt situaties beter. Dat scheelt energie en bevordert de onderlinge communicatie.

Voor je verdere, persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de organisatie is het van belang dat we met die nieuwe inzichten met elkaar aan de slag gaan, zodat de kwaliteit van de samenwerking verder wordt vergroot de organisatie nog beter zal functioneren.